Upgrade G&G GR4 G26.

Se poate ca un G&G GR4 G26 sa aspire spre DMR ? De ce nu ?!

DSCN2250

Aceasta replica este prevazuta cu un sistem de blow-back specific G&G, pe baza pneumatica. Acest sistem este gandit sa eficientizeze fiabilitatea sistemului de recul, care este un soi de “Blow-Sound” mai mult de cat blow-back asadar neimpresionand prea mult, prima decizie a fost sa il anulez.

DSCN2251 DSCN2252

Primul pas spre anularea blow-back-ului este inlocuirea cilindrului. Cilindrul existent este conectat cu un alt cilindru mai mic, existand astfel o gaura ce in mod uzual nu ar trebui sa existe. Am ales un cilindru JBU portat corespunzator pentru o lungime 363mm a tevii interne (ajungem putin mai incolo si la teava).

DSCN2253

Montarea cilindrului nu este tocmai normala deoarece cilindrul original in afara de gaura in plus, mai este prevazuta cu o tesitura de centrare. Am decis sa realizez aceasta tesitura pe cilindrul nou pentru a nu interveni in corpul carcase aparent firav.

DSCN2254

Dupa inlocuirea cilindrului am testat replica cu grupul de aer original pentru a observa ce diferenta de putere exista prin simpla anulare a reculului. Am fost uluit sa constat ca de la 107-108 m/s a sarit la 130 m/s. O viteza in clasa ce intra lejer in clasa DMR. Un aspect interesant avand in vedere ca absolut toate celelalte componente sunt cele standard.

Capitolul urmator este teava interna. Cea existanta este fabricata din aluminiu si are un diametru ce pare a fi de precizie, cel putin conform datelor furnizate de producator. Nu este o teava rea delor dar, este din aluminiu. In principiu acest material este predispus uzurii ceva mai mutl decat tevile din alama.

DSCN2255

Pentru a castiga precizie am decis sa montez o teava cu o lungme situata in dimensiunile de aur ale preciziei (350-450 mm). Asadar, in locul tevii de 233mm voi monta o teava cu o lungime de 363mm 6.02mm marca Guarder.

DSCN2257 DSCN2256

Camera de hopup este din plastic dar atent construita. Guma de hopup este foarte interesanta. Cauciucul utilizat permite un efect de hopup bun indiferent de temperatura mediului ambiant.

Ce sa se va intampla odata cu montarea unei tevi mai lungi ? Evitent va iesi din teava externa.

DSCN2258

Se rezolva usor cu un adaptor de prelungire a tevii.

DSCN2260 DSCN2259

Odata cu montarea tevii Guarder viteza replicii a mai crescut cu 6 m/s. Rezultand un total de 136 m/s. O viteza demna de DMR deasemenea si precizia si distanta de angajare.

2 Comments on “Upgrade G&G GR4 G26.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 + 10 =