Tokyo Marui USP AEP LiPo mod.

In linii mari acest LiPo mod este montarea unui acumulator de tip LiPo pe o replica evident cu functionare electrica. Avem pe masa o replica deosebita, un Tokyo Marui USP AEP si o cerere de imbunatatire a autonomiei acumualtorului. Acumulatorii de tip LiPo sunt preferati peste acumualtorii cu Nichel din mai multe motive; incarcare fara praguri de memorie, tensiune mai stabila si bineinteles autonomie mai mare.

usp_aep_tm_lipo (1)

Pe piata se gasesc foarte greu acumualtori de tip Li-Po pentru aceste jucarii electrice, tocmai de aceea sunt obligat sa aleg un acumulator care sa incapa decent in interiorul replicii si sa il modific. Tinand cont de caracteristicile acestei replicii si de acumulatorul existent am alex un acumulator de 7.4V si 450mAh Gens, tocmai ca sa pot profita de avantajele tehnologiei fara ca replica in sine sa aibe de suferit prea mult.

usp_aep_tm_lipo (2)

Seamana dar nu rasare; acumulatorul original este umpic (mai mult) diferit fata de cel Li-Po. Nu are cum sa intre in locasul destinat in forma existenta in plus este prevazut cu o mufa diferita. Asadar, analizand umpic problema am ajuns la concluzia ca pot imbina mufa acumualtorului existent cu acumulatorul Li-Po.

usp_aep_tm_lipo (5) usp_aep_tm_lipo (4)

Cam asa:

usp_aep_tm_lipo (10)

Acum partea cu corpul acumulatorului. M-am decis sa impart cele doua celule ce alcatuiesc acumulatorul pentru a fixa cate o celula pe fiecare parte a tevii iterne a replicii. Mare grija la acest proces de desfacere a acumulatorului si lipire a firelor.

usp_aep_tm_lipo (9)

Am utilizat pistol cu lipici cald si tub termocontractant pentru fixarea legaturilor. Am reusit sa pastrez etichetele originale pentru informatii. Daca nu reusiti sa pastrati etichetele recomand sa notati sub o forma sau alta inormatiile acumulatorului.

Slide-ul replicii este prevazut cu un set de greutati din plumb menite sa ofere o nota de autenticitate pistolului. Aceste greutati trebuiesc indepartate ca acumulatorul sa intre corect.

usp_aep_tm_lipo (6)

Se indeparteaza relativ usor, fiind lipite cu banda dublu adeziva. In urma lor in schimb vor ramane pinteni din plastic ce trebuiesc indepartati.

usp_aep_tm_lipo (7) usp_aep_tm_lipo (8)

Acum totul este pregatit pentru a gazdui noul acumulator.

usp_aep_tm_lipo (13) usp_aep_tm_lipo (12)

usp_aep_tm_lipo (11)

Totul se potriveste de minune. Acum replica are o cadenta mult imbunatatita si o autonomie de cel putin 2 ori mai mare. Sa nu mai vorbim de scaderea temperaturii, actiune ce scadea mult randamentul acumulatorului clasic cu Nichel, acum replica functioneaza ok si la temperaturi scazute.

usp_aep_tm_lipo (15)

usp_aep_tm_lipo (16)

usp_aep_tm_lipo (14)

One Comment on “Tokyo Marui USP AEP LiPo mod.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 + seventeen =