Refiletare suruburi Cybergun P226 X-Five CO2

Replicile cu recul si functionare pe baza de CO2 au in mare parte un recul al naibii de interesant ce reuseste sa starneasca curiozitate si dorinte. Odata cu acest recul,vin insa si problemele. Vibratiile generate sunt foarte violente si acolo unde pot face rau, o fac.

DSCN2282

In cazul de fata aceasta replica, Cybergun P226 X-Five a ramas fara suruburile de prindere ale grupului de aer. Incet-incet s-au slabit si s-au desfiletat complet, evident cazand de tot.

DSCN2284 DSCN2283

Ca operatiune de remediere a problemei am gandit-o in felul urmator. Marirea diametrelor orificiilor suruburilor, pentru a permite montarea unor suruburi mai mari si mai lungi iar la sfarsit, solutie antidesfiletare.

Sa incepem cu inceputul. Largirea orificiilor si filetarea acestora. Pentru a putea inainta perpendicular am utilizat bolobocul electronic, a.k.a. Aifonul… Nu de alta dar aplicatia este decenta ca si acuratete.

DSCN2287

Tarozii pentru filetare sunt de buna calitate prevazuti cu cele 3 cote de filetare. Incepand cu cel mai mic si terminand cu cel mai mare am filetat cu atentie orificiile ce aproape se intind pana la exteriorul catarilor replicii.

DSCN2290 DSCN2292

Suruburile par a se potrivi de minune.

DSCN2296 DSCN2299

Problema cu aceste suruburi este ca palaria lor este mult prea mare pntru a intra pe canalele grupului de aer.

DSCN2301 DSCN2302

DSCN2303 DSCN2304

Drept urmare, l-am rugat pe domnu’ “Polizor” sa ma ajute umpic. Mare grija la polizat, recomand sa nu tineti obiectul pe care il piliti direct cu mana, va puteti rani destul de grav.

DSCN2305 DSCN2308

Si orificiile grupului de aer nu sunt tocmai pe masura suruburilor noi, asadar vom largi diametrele.

DSCN2306 DSCN2307

Asamblarea componentelor pare a fi in regula, iar solutia antidesfiletare pare sa tina… momentan. Datorita vibratiilor generate, trebuiesc verificate periodic pentru orice eventualitate.

DSCN2309

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × four =