Intretinere incarcator pistol 1911 Tokyo Marui.

Incarcatorul de fata a ajuns pe masa de service deoarece are scapari de gaz. Sa vedem despre ce este vorba mai exact.
Se pare ca incarcatorul scapa gaz pe la “Talpa”. Aceasta talpa reprezinta in majoritatea cazurilor capacul compartimentului destinat inmagazinarii gazului.
Marele avantaj al Produselor Tokyo Marui este modul de asamblare. Talpa incarcatorului este fixata cu un surub, genial ! uni producatori aleg fixarea partii inferioare a incarcatorului cu pini iar montajul este pur si simplu enervant. Sa continuam.

Prima data ma duc direct la problema. Desfacem surubul talpii cu grija sa nu cumva sa stricam filetul. Fapt ce poate face incarcatorul total inutil.

poza1

Inspectam atent garnitura surubului. Scaunul surubului este prevazut cu o garnitura pentru a preveni scaparea gazului pe langa surubul de fixare. Langa orificiul surubului observam valva de alimentare. In cazul de fata nu prezinta nici un defect. Avand in vedere vechimea incarcatorului prefer sa nu umblu la ea decat daca face probleme. Un pic de ulei siliconic si cam atat momentan.

poza2

Surubul pare a fi in buna stare, deasemenea si saiba ce se aseaza pe garnitura scaunului.

poza3

Garnitura de etasare a talpii pare a fi “imbatranita” si oricat de tare am strange surubul de fixare tot nu vom obtine un seal perfect.

poza4

O indepartam cu mare grija, pentru a nu o deteriora.

poza5

Curatam bine bine santul unde este asezata garnitura si aplicam putin ulei siliconic Abbey.

poza6  poza7

Pentru a imbunatati contactul garniturii vom utiliza banda de teflon pe care o vom aplica cu grija sub garnitura.

poza8  poza9

La sfarsit pentru a asigura toata ingineria pe pozitie si a imbunatati si mai mult seal-ul voi aplica vaselina siliconica Abbey.

poza10  poza11

Inainte de a monta talpa incarcatorului aplicam pe garnitura surubului deasemenea putina vaselina siliconica. Nu uitati , extraordinat de mare atentie la fixarea surubului talpii. Daca ratam filetul, incarcatorul poate zbura direct la gunoi.

poza12

Ne mutam putin mai sus. Valva de eliberare a gazului functioneaza cam greoi si precis este murdara. Utilizand cheia pentru valve Element, desfiletam valva cu pricina.

poza13  poza14

Curatam valva cu solutii volatile. Atentie ca acele solutii sa nu atace garniturile. In cazul de fata utilizez solutie pentru curatarea contactelor electrice. Dupa curatare aplicam putin ulei siliconic subtire APS3, in interiorul valvei si vaselian siliconica pe garnituri.

poza15  poza16

Dupa care actionam valva repetat pentru a ne asigura ca uleiul ajunge peste tot. Exista cazul in care valva necesita o demontare suplimentare pentru o curatare mai atenta, in cazul de fata nu este vorba de asa ceva si o ungere exterioara este suficienta.

poza17

Deasupra valvei exista orificiul de evacuare a gazului, unde exista mari sanse sa se acumuleze mizerie, as vrea sa ma asigur ca momentan nu exista mizerie acolo. Cu ajutorul unui dorn impingem pinii de fixare a partii superioara afara.

poza18  poza19

Indepartam arcul interior si piesa de plastic responsabila cu ghidarea bilelor si blocarea slide-ului la termintarea bilelor.

poza20

Ungem cu putin ulei siliconic canalul interior destinat inmagazinarii bilelor pentru a inmuia mizeria existenta iar cu ajutorul unei carpe moi curatam bine acel canal.

poza21  poza22  poza23

Cu ajutorul unei pensule curatam bine partea din plastic numita si “Mag-Lip” si o inspectam pentru a observa uzura si posibile crapaturi. Accesul bilelor prin mag-lip este cu strangere si astfel exista posibilitatea de a se crapa.

poza24

Garnitura de admisie a gazului in nozzle pare a fi in buna stare, nu este cazul sa ne complicam cu distantiere din plastic.

poza25

Aplicam vaselina siliconica pe suprafara inferioara pentru un contact imbunatatit.

poza26

Curatam si partea din metal deasemenea o inspectam de corpuri straine sau uzura.

poza27

Inainte de montare ungem cu ulei siliconic arcul incarcatorului pentru o mai buna alunecare dar nu lasam uleiul in cantitate excesiva pe el. Cu ajutorul unei carme stergem usor excesul de ulei. Totusi, nu vrem ca uleiul siliconic sa ajunge pe suprafata gumei de hop-up prin intermediul unor posibile bile murdare cu ulei.

poza28  poza29

La sfarsit de tot, dupa montare, putem alimenta incarcatorul cu putin gaz si al eliberam pentru a putea indentifica o posibila scurgere de gaz rezultata un urma montarii gresite si pentru a elinima excesul de vaselina si ulei siliconic aflat in interior.

poza30

Totul bine si frumos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 − 4 =