Dragunov pă arc

O replica luuunga de tot.

Am placerea de a va prezenta o replica ce a starnit ceva controverse de-a lungul timpului. Dragunovul marca A&K cu incarcare manuala, spring, arc sau cum prefereti dumneavoastra.

Pe piata exista cateva astfel de replici de Dragunov cu functionare manuala, insa, eu aici fac referire la “tata” lor. Imi asum raspunderea pentru cele ce urmeaza sa spun si sa precizez, fiind parerea mea proprie si personala.

Este cel mai ieftin sniper de airsoft de achizitionat, upgradat si intretinut de pe piata. O sa fac putin analiza a acestei afirmatii pentru a linisti spiritele ce deja simt ca incep sa ma bantuie si care probabil ma vor bantui mult dupa.

In ceea ce priveste achizitia se poate spune ca este un sniper cu pret mediu – nici mic si nici mare. “Bun si cum vine asta cu cel mai ieftin atunci ?” Totul tine de componentele interne, acest sniper este livrat cu componente rezistente, capabile sa reziste la arcuri relativ puternice fata de alte snipere, care pentru a le creste cu 10 m/s viteza, au nevoie de alte milioane in piese. Deci se poate spune ca are un pret bun comparativ cu calitatea oferita.

“…de upgradat…” Adica ai nevoie de un arc si… cam atat pentru viteze de 150 m/s. “Bine dar si L96-le meu la 100 de coco poate suporta arc de 150 m/s” Asa, bun si cat timp o sa traga cu acel arc ? Dupa cateva sute de bile o sa plaga cu vorbe si bani, pistonul din policarbonat sau triggerbox-ul. In cazul de fata, Dragunovul prezinta intreg mecanismul din metal si aliaje din duraluminiu, capabile sa reziste mai bine arcurilor mai puternice.

Intretinerea acestei replici este relativ simpla. Sunt cateva piese interne in miscare, ce se demonteaza in mare parte cu mana libera. In mare parte… mai este nevoie totusi si de cateva scule pentru dezansamblarea completa. Spre deosebire de alte replici sniper, mult mai putine scule. Zonele ce trebuiesc gresate sunt relativ usor accesibile si permit abuz (lipsa agentului de ungere) destul de mare.

Acest minunat sniper are in schimb un secret sumbru, bine pastrat, pentru cei ce inca nu l-au manuit pe terenul de joaca. Este extraordinar de dificil de manuit si de exploatat pe terenul de joaca.

Are un kilometru lungime. La un joc de padure o sa defrisati boscheti si o sa lasati copacii fara crengi. Este atat de lung incat poate fi camuflat mai degraba intr-o creanga sau undita. Poate totusi si datorita aspectului anorexic pe care-l are, lasand impresia de “lung”. Totusi, este doar cu cativa centimetri mai lung decat majoritatea platformelor de sniper.

Se poate spune ca acesta este un sniper ce necesita o echipa de 2 operatori, nu ca spotter.. nu nu, ci unul sa incarce iar celalalt sa traga. Este foarte dificil de incarcat. Miscarea atipica a mainii, de a o intinde si de a o aduce inapoi pe maner este dificila si greoaie, creand stress inutil. Manerul de armare presupune probleme si el la randul sau, datorita lipsei suprafetei de contact. In scurt timp de la inceperea jocului o sa se termine degetele pe care le vom folosi pentru rearmarea replicii intrucat or sa inceapa sa doara unul cate unul.

Acum sa trecem la partea serioasa. “Ce se poate totusi imbunatati cu adevarat?”

Partea de precizie consta in teava, guma si camera de hopup. Va recomand cu calcura sa inlocuiti camera de hopup cu una capabila sa regleze mult mai usor nivelul de hopup decat cea originala. O treaba excelenta o face camera de hopup fabricata de PPS. Teava interna a replicii are un diametru standard de 6.08 mm si ar merita inlocuita cu una de precizie. Va rog nu coborati sub 6.03 mm si puteti linistiti sa scurtati si lungimea la 510 mm. Nu uitati ca lungimea ideala a tevii interne de airsoft este intre 350 mm si 450 mm, prea lunga nu inseamna neaparat precizie mai buna.

Exista un upgrade destul de important si anume prelungire pentru manerul de armare. Ca si solutii pot fi furtune sau tubermane incalzite si fortate pe acel maner sau orice prelungire ce ne va permite sa armam mai usor. Pe piata exista chiar si un prelungitor special destinat.

Incarcatorul hicap existent in pachet va oferi o autonomie deosebita pe teren in schimb majoritatea cluburilor vor restrictiona accesul pe teren decat cu incarcatoare midcap. Pe piata exista si asa ceva deci nu va faceti griji.

Pentru a putea monta o luneta va fi necesara in primul rand o prindere speciala pentru sine de AK. Peste aceasta prindere vor putea fi montate lunete sau alte dispozitive, in general pentru a usura ochirea.

Acestea fiind spuse, recomand replica de fata pentru colectionari, tragatori la tinta si poate chiar pentru jucatorii ocazionali de airsoft. Este o replica fiabila in timp, capabila sa furnizeze performanta buna chiar si stock.

2 Comments on “Dragunov pă arc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × 4 =