Curatarea incarcatoarelor mid-cap

Una din modalitatile de curatare a incarcatoarelor de tip mid-cap demontabile.

In acest topic voi prezenta o modalitate de curatare a incarcatoarelor de tip mid-cap M4. Acest model de incarcatoare permite dezansamblarea lorĀ iar operatiunea de curatare este cat se poate de usoara spre deosebire de incarcatoarele mid-cap turnate.

Mai intai vom avea nevoie de incarcatoare mid-cap, murdare de preferat.

DSCN0002

Prima data incarcatoarele trebuie demontate, atentie, in interior exista un arc sub tensiune ce are toate sansele sa tasneasca afara, in ochi sau in alta directie…

DSCN0003 DSCN0004 DSCN0005 DSCN0006 DSCN0007

Mare grija la piesele mici din interior, precum piedica bilelor sau arcul ei, piulita in care se infileteaza surubul de fixare, ghidajul arcului mare si poate si altele.

Dupa demontare, canalul intern al incarcatorului terbuie sters bine de tot, se poate aplica ulei siliconic in prima faza pentru a inmuia murdaria dar la sfarsit terbuie sters. Se poate lasa o dara usoara de ulei siliconic. Atentie USOARA !

DSCN0008

Urmatoarea operatiune este curatarea arcului de impingere a bilelor. In cazul arcului, carpa trebuie acoperita cu un strat generos de ulei siliconic dupa care freci si freci si freci… pana se curata si ramane un strat superficial de ulei siliconic pe suprafata acestuia.

DSCN0009 DSCN0010

Mare grija la montarea arcului de impingere. Exista mai multe tipuri de incarcatoare evident, mai multe tipuri de modalitati de asamblare. In orice caz, montarea arcului poate fi frustranta si vca recomand sa va inarmati cu multa rabdare. Suruburile de fixare trebuie tratate cu multa atentie deoarece demontand repetat incarcatorul exista sansa sa se strice filetul.

Este de preferatĀ ca sistemul de asigurare dintre partea interna si cea externa sa fie cat mai fix. In cazul de fata putina solutie antidesfiletare este suficienta.

DSCN0011

4 Comments on “Curatarea incarcatoarelor mid-cap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × three =