AEG

Vorbim sumar si pentru incepatori despre principiile simple de functionare ale replicilor de airsoft cu functionare electrica.

Acest termen des intalnit, numit AEG, provine din limba angleza Automatic Electric Gun care in traducere inseamna arma electrica automata.

Replicile AEG sunt replici ale armelor adevarate ce functioneaza cu ajutorul curentului electric.

poza

Sa o luam pe’indelete.

Energia electrica provine deseori intr-un mediu de stocare numit acumulator.

g_p_lipo_11.1-1200_compact_deans_1_ a2a_11_1800_1_ g_p_nimh_9.6-1200_compact_mini_2_ g_p_nimh_9.6_crane

Acest acumulator in majoritatea cazurilor este reincarcabil. Tensiunile cele mai utilizate in airsoft sunt intre 7.4V si 11.1V si cu amperaje intre 1000 si 5000mAh.

Acum ca ne-am lamurit cu mediile de stocare a curentului trebuie sa aflam ce alimentam.

De alimentat, vom alimenta un motor electric.

dsc_0037lonex_a2_titan_long_3_ guarder_high_torque_scurt_2_

Acest motor electric reprezinta componente respunsabila cu transformarea curentului electric in forta mecanica. Cu ajutorul magiei negre si a unor elemente de fizica clasica putem observa cum acest motor, odata alimentat cu curent, se invarte.

Genial nu ?!

Bine bine dar cum facem acest motor sa genereze un volum de aer controlat.

Cu ajutorul unui mecanism ce va transforma miscarea de rotatie in miscare de translatie astfel angazand ciclic un arc. Acest arc va putea, prin destinderea lui sa genereze un anumit volum de aer.

Prima si prima data exista un set de roti dintate care vor imbunatati cuplul motorului pentru a putea comprima arcul mai eficient iar la final exista piesele de maxima importanta, Roata de sector si pistonul.

1_8

Aceste doua componente transforma propriu-zis, miscarea de rotatie in miscare de translatie. Principiul este relativ simplu, roata are dinti numai pe jumatate din circumferinta sa, astfel permitand revenirea pistonului in pozitia initiala.

lonex_piston_et_1_ madbull_piston__dinti_metalici_6_

As prefera sa nu fac nimanui capul calendar cu detalii, pe scurt este un compresor electric ceva mai rafinat numit gearbox sau pe romaneste cutie cu mecanisme.

DSC_0009 CA_M15A4_CQB_Gearbox

Aceste tipuri de jucarii sunt foarte apreciate datorita raportului bun pret per bila trasa iar gazul generat are o presiune constanta iar incarcarea acumulatorilor este mult mai comoda decat alte principii de functionare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − 11 =